Domowy hamburger
bułki do hamburgerów - 2 mięsa wołowego mielonego - 200 g plastry sera żółtego - 2 grube plasterki pomidora - 2 mała biała cebula - 1 liście sałaty - 4 plasterki czerwonej cebuli - 2 plasterków ogórka konserwowego - 4-6 płaska łyżka musztardy - 1 Sos do frytek i hamburgerów Tarsmakolejsól, pieprz do smaku
Do mięsa dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, musztardę, doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wmieszać (wyrobić) ręką. Uformować dwa okrągłe, płaskie kotlety wielkości bułki i zgrillować z obu stron na patelni posmarowanej niewielka ilością oleju. Bułki przekroić na pół i zagrzać (nawet lekko zrumienić) z obu stron na suchej patelni. Na gorące połówki bułek położyć plasterki sera, gorące kotlety, sałatę, pomidora, ogórka konserwowego i krążki czerwonej cebuli. Polać obficie Sosem do frytek i hamburgerów Tarsmak i przykryć drugą połówka bułki. Można podawać z frytkami.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz