OMLET
28/08/2010 - 13:20
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
jajka - 2 sztwoda - 2 łyżkimąka tortowa - 1 łyżkamąka kukurydziana - 1 łyżkasól - szczypta masło do smażenia
Przygotowanie:
Bardzo ważne jest odpowiednie nagrzanie patelni.
W naczyniu miksujemy jajka z wodą mąką i solą.Patelnię nagrzewamy na średnim gazie rozpuszczamy masło.Jak masło się spieni-wylewamy masę jajeczną i nakrywamy pokrywką.Smażymy bez zaglądania około półtorej minuty.Przekładamy omlet na drugą stronę,dokładamy odrobinę masła,nakrywamy patelnię i dosmażamy kolejne półtorej minuty.Odkrywamy pokrywkę omlet jest duuuuuuuuży potem się trochę kurczy ale jest pyszny.Wykładamy na talerz i zajadamy z dżemikiem lub owocami zmiksowanymi,musem jabłkowym.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz