OMLET

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

jajka - 2  sztwoda - 2 łyżkimąka tortowa - 1  łyżkamąka kukurydziana - 1  łyżkasól - szczypta masło do smażenia

Przygotowanie: 

Bardzo ważne jest odpowiednie nagrzanie patelni.

W naczyniu miksujemy jajka z wodą mąką i solą.Patelnię nagrzewamy na średnim gazie rozpuszczamy masło.Jak masło się spieni-wylewamy masę jajeczną i nakrywamy pokrywką.Smażymy bez zaglądania około półtorej minuty.Przekładamy omlet na drugą stronę,dokładamy odrobinę masła,nakrywamy patelnię i dosmażamy kolejne półtorej minuty.Odkrywamy pokrywkę omlet jest duuuuuuuuży potem się trochę kurczy ale jest pyszny.Wykładamy na talerz i zajadamy z dżemikiem lub owocami zmiksowanymi,musem jabłkowym.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
motylek