naleśniki zapiekane z serem
mąka - 25 dagjajka - 3 sztukimleko - 1/4 litrawoda - 1/4 litratwaród - 1/2 kgcukier - 10 dagwanilia - 1/2 laskiżółtko - 1 sztukarodzynki - 10 dagrum - 1 kieliszekmargaryna - do smarowania patelnikwaśna śmietana - 1/2 pojemniczkapłatki migdałowe - 1 łyżkasól
Z mąki, jaj, soli, mleka i wody zrobić gładką masę.
Odstawić na 20 minut.
Na rozgrzanej margarynie usmażyć na złoto naleśniki.
Twaróg utrzeć na krem dodając cukier, pokrojony na kawałki miąższ wanilii, żółtko, rum i rodzynki.
Każdy naleśnik posmarować twarogową masą i zwinąć.
Naleśniki ułożyć na posmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie.
Piekarnik nagrzać do temp. 200°C.
Naleśniki polać śmietaną i zapiekać przez ok 20 min.
Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni.
Naleśniki posypać płatkami i podawać ciepłe.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz