Szaszłyki z ananasem
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
kiełbasa do pieczenia
świeży ananas
cytryny – 2 szt.
pokruszony listek laurowy - 1 szt.
płynny miód – 2-3 łyżki
masło - 1,5 łyżki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Z cytryn wycisnąć sok. Do soku dodać miód i przyprawy.
Ananasa obrać, pokroić na kawałki równej wielkości i włożyć do marynaty na ok. 30
minut. Kiełbaski pokroić na 2 cm kawałki i na przemian z ananasem nabijać na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki posmarować rozpuszczonym masłem i położyć na grillu. Piec 5 -10 minut obracając i polewając pozostałą marynatą.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz