Szaszłyki mięsno-warzywne

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek
3 średnie cebule
2 papryki
10 średnich pieczarek
150g boczku wędzonego
1/4 szklanki oleju
3-4 łyżki sosu sojowego
sól, pieprz, papryka słodka i ostra w pr
sos czosnkowy PREMIUM Tarsmak

Przygotowanie: 

Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego i przypraw zrobić zalewę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu ok. 20-30 minut, co jakiś czas obracając. Najlepiej smakują z Sosem Czosnkowym PREMIUM marki TARSMAK!   Życzymy smacznego!

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera