Ogniste szaszłyki mięsno-warzywne
21/05/2014 - 16:10
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
mięso wieprzowe - 300 gśrednie cebule - 3 sztukiświeże papryki - 2 sztukiśrednie pieczarki - 10 sztukboczek wędzony - 150 golej - 1/4 szklankisos sojowy - 4 łyżkiSos piri-piri Tarsmak - 2 łyżkimajeranek - 1 szczyptaczosnek granulowany - 1 szczypta
Przygotowanie:
Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego, Sosu piri-piri marki Tarsmak i przypraw zrobić zawiesinę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu ok. 20 minut, co jakiś czas obracając.
Smacznego!
Czas przygotowania:
długiLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz