pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Ogniste szaszłyki mięsno-warzywne

Ogniste szaszłyki mięsno-warzywne

  • 21 May 2014
  • Gastrosfera
Składniki: 

mięso wieprzowe - 300 gśrednie cebule - 3 sztukiświeże papryki - 2 sztukiśrednie pieczarki - 10 sztukboczek wędzony - 150 golej - 1/4 szklankisos sojowy - 4 łyżkiSos piri-piri Tarsmak - 2 łyżkimajeranek - 1 szczyptaczosnek granulowany - 1 szczypta

Przygotowanie: 

Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego, Sosu piri-piri marki Tarsmak i przypraw zrobić zawiesinę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu ok. 20 minut, co jakiś czas obracając.

 

Smacznego!


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/potrawy-z-grilla/ogniste-szasz%C5%82yki-mi%C4%99sno-warzywne