Kotlety jagnięce z grilla z sosem czosnkowym
12/06/2007 - 14:07
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
kotlety jagnięce z kością
marynata:
olej słonecznikowy
sok z cytryny
oregano
sól, pieprz
sos czosnkowy
ziemniak - 1 szt.
czosnek – 1 główka
olej – 1/2 szklanki
sok z cytryny – 1-2 szt.
sól
Przygotowanie:
Kotlety jagnięce polać olejem, skropić sokiem z cytryny, posypać oregano, solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.Ziemniaka rozgnieść i wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem. Powoli wlewać olej, cały czas ucierając. Następnie wlać sok z cytryny, wymieszać dodać sól do smaku. Kotlety ułożyć na grillu, upiec. Podawać z sosem czosnkowym.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz