Pizza z makaronu

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Międzybrodzki Makaron krajanka  - 250 gjajka - 4 sztukipomidory - 250 gczosnek - 1 ząbekmozzarella - 200 gSalami lub inne mięso  - 50 goliwa - 4 łyżkibazylia - 1/2 pęczkasól i pieprz

Przygotowanie: 

Wbijamy jajka i dodajemy do nich przeciśnięty czosnek, sól, pieprz oraz oregano, na koniec ugotowany wcześniej Makaron Międzybrodzki. Całość dokładnie mieszamy.

 

Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę. Naszą makaronową masę dzielimy na dwie części (ponieważ wyjdzie dość duża porcja) – pierwszą rozkładamy na patelni i smażymy z obu stron na złoty kolor. To samo robimy z drugą częścią makaronu.

 

Plasterki pomidorów układamy na naszą makaronową pizzę, dodajemy bazylię, salami oraz mozzarellę. Całość smażymy pod przykryciem od 3 do 5 minut. Na koniec dekorujemy naszą makaronową pizzę według uznania.

 

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera