BEZGLUTENOWE SMOOTHIE Z INKĄ

kuchnia fit
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • 2 łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej
  • 200 ml mleka
  • Połówka jabłka
  • Połówka pomarańczy
  • 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • Szczypta cynamonu
  • 1 łyżeczka miodu
Przygotowanie: 

Mleko zagotuj. Następnie zalej nim dwie łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej. Odstaw do ostygnięcia.
 
Do misy blendera wrzuć obraną i pozbawioną gniazda nasiennego połówkę jabłka oraz wyciśnij sok z połowy pomarańczy. Dodaj dwie łyżki ugotowanej kaszy jaglanej i zblenduj wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji.
 
Tak przygotowaną masę zalej ostudzoną Inką Bezglutenową. Dodaj szczyptę cynamonu i łyżeczkę miodu. Całość ponownie zblenduj. Twoje delikatne piankowe smoothie gotowe.
 

Czas przygotowania: 
10 minut
Liczba porcji: 
1
ewasie