Polędwiczki wieprzowe w sosie z miodu pitnego i musztardy

kuchnia...
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

polędwiczki wieprzowe – musztarda – miód akacjowy – miód pitny – sól, pieprz śmietanka słodka - oliwa z oliwek masło

Przygotowanie: 

Polędwiczki umyć, wysuszyć papierowym ręcznikiem, posolić i posypać pieprzem oraz posmarować musztardą wymieszaną z miodem akacjowym, odstawić na 1 godzinę. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, polędwiczki krótko, ale mocno obsmażyć. Ostrożnie wlać miód pitny i dusić, aż większa jego ilość odparuje. Polędwiczki wyjąć, dodać musztardę i gęstą śmietankę (słodką), wymieszać i zagotować. Polędwiczki pokroić, ułożyć na talerzu i polać sosem.

pysznie.pl