Kieszonki schabowe z sałatką serową

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

schab pieczony ZM Pekpol - 300 gser żółty - 150 ggroszek konserwowy - 1 łyżkapapryka konserwowa - 1 sztukaogórek konserwowy - 2 sztukipieprz do smakumajonez - 2 łyżkinatka pietruszkisałata do dekoracji

Przygotowanie: 

Ser żółty i ogórki konserwowe zetrzeć na tarce na grubym oczku. Paprykę pokroić w cienkie paseczki, a natkę pietruszki posiekać. Dodać groszek konserwowy, majonez, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Schab pieczony pokroić w grubsze plasterki i przeciąć na środku, tak by utworzyć swego rodzaju kieszonki. Kieszonki wypełniamy sałatką serową, następnie wykładamy na półmisek i dekorujemy sałatą.

Przepis poleca Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Robert Muzyczka. Smacznego!

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera