Makaron z krewetkami
makaron - 1 opakowanie
oliwa z oliwek - 4 łyżki
cebula - 1 sztuka
czosnek - 5 ząbków
krewetki tygrysie surowe - 500 g
białe wytrawne wino - 100 ml
pomidory - 2 sztuki
natka z pietruszki - 1 pęczek
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wedle wskazówek na opakowaniu, odcedzamy i hartujemy. 2. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek w drobne plasterki. Następnie podsmażamy na oliwie i dodajemy obrane z pancerza krewetki i wino. Całość doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i dusimy około 2 minut. 3. Na patelnie dodajemy makaron oraz pokrojone w kostkę pomidory. 4. Całość chwilę podduszamy, na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i gotowe. Dla amatorów ostrzejszych smaków, proponujemy jeszcze płatki chilli lub ostrą paprykę. Smacznego!
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz