Kotlety jajeczno-jaglane (porcje) – pomysł na niebanalny obiad!
11/04/2017 - 22:35
polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
1 słoiczek Pomidorków koktajlowych półsuszonych Ponti
7 jajek L
1 szklanka kaszy jaglanej
1 średni pęczek koperku
1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej
1/2 łyżeczki soli
oliwa z oliwek Extra Vergine Olitalia
tarte orzechy lub bułka tarta (do panierowania)
Przygotowanie:
1. 6 jajek ugotuj na twardo. Ostudź i obierz ze skorupek. Rozgnieć widelcem.
2. Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą i ugotuj.
3. Kaszę, jajka, pokrojony koperek i pomidorki przełóż do miski. Dodaj jajko, przyprawy, wymieszaj.
4. Formuj średniej wielkości kotlety, panieruj i smaż na średnim ogniu z obu stron. Podawaj ze świeżymi warzywami.
Smacznego!
Metoda przygotowania:
smażenieCzas przygotowania:
10 minLiczba porcji:
5 - 6- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz