Fusilli z wiosenną nutą

kuchnia włoska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

200 g Międzybrodzkiego Makaronu 4-jajecz1 świeży brokuł3 pomidorymały słoiczek czarnych oliwek25 g żółtego sera w kostce (najlepiej wy4 łyżki oliwy1 łyżka octu winnegosól, pieprz do smaku

Przygotowanie: 

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu tak, by nie był zbyt miękki. Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą.

Brokuł podzielić na mniejsze różyczki oraz obgotować lekko tak, by się nie rozpadał. Pomidory pokroić w ósemki, czarne oliwki w plasterki, a żółty ser w kostkę 1x1 cm.

Makaron oraz warzywa włożyć do dużej miski. Z oliwy i octu przygotować sos winegret, przyprawiając go solą i pieprzem. Tak powstałym sosem polać składniki sałatki i całość wymieszać.

Bardziej wyrazistego smaku można nadać sałatce dodając do nie posiekany szczypiorek bądź pokrojone w małe kawałeczki marynowane papryczki chili. 

Czas przygotowania: 
20 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera