Placuszki z kurczaka

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Filet z kurczaka - 0.5 kgCebula - 2 sztMaga - 2 łyżkiPieczarki - 6-8 sztJajka - 2 sztPapryka ostra - 1 łyżeczkaMąka ziemniaczana - 2 łyżkiMąka pszenna - 2 łyżkiOlej (do smażenia) - 4 łyżkiSól, pieprz, vegeta

Przygotowanie: 

Filet z kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Pieczarki pokroić w cieńkie plasterki. Cebulę drobniutko pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki (oprócz oleju), formować małe placuszki i smażyc do uzyskania złotego koloru. Najlepiej podawać z surówka z czerwonej kapusty.

 

Smacznego!

Czas przygotowania: 
20 minut
Liczba porcji: 
4
Kasia i Tomek