Placuszki z kurczaka
30/11/2008 - 16:03
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Filet z kurczaka - 0.5 kgCebula - 2 sztMaga - 2 łyżkiPieczarki - 6-8 sztJajka - 2 sztPapryka ostra - 1 łyżeczkaMąka ziemniaczana - 2 łyżkiMąka pszenna - 2 łyżkiOlej (do smażenia) - 4 łyżkiSól, pieprz, vegeta
Przygotowanie:
Filet z kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Pieczarki pokroić w cieńkie plasterki. Cebulę drobniutko pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki (oprócz oleju), formować małe placuszki i smażyc do uzyskania złotego koloru. Najlepiej podawać z surówka z czerwonej kapusty.
Smacznego!
Czas przygotowania:
20 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz