Sernik na zimno

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

serek homogenizowany – 3 szt czekolada deserowa - 1/2 tabliczki płatki owsiane - 1/2 szklanki ryżowe płatki śniadaniowe - 1/2 szklanki cukier wanilinowy - 1 opakowanie cukier - 1/2 szklanki żelatyna - 2 łyżki wiśnie bez pestek - 40 dag

Przygotowanie: 

Żelatynę wymieszać z 3 łyżkami zimnej wody, gdy spęcznieje, podgrzać następnie wystudzić.Czekoladę rozpuścić (na małym ogniu), dodać płatki owsiane i ryżowe, wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy, wyrównać łyżką, położyć na niej warstwę wiśni. Serki zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym, połączyć ze schłodzoną żelatyną. Masę serową przełożyć na ułożone w tortownicy owoce. Sernik udekorować wiśniami. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.

pysznie.pl