Muffinki brownies

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

ciemna czekolada Toblerone  - 20 dagmiękkie masło - 10 dagjajka - 4 szt.drobny cukier puder - 10 dagmąka - 3 łyżkakarmelowy batonik Daim  - 56 gserek mascarpone - 5 dagkremowy serek typu Philadelphia - 5 dag

Przygotowanie: 

Rozkrusz czekoladę Toblerone i stop w kąpieli wodnej, ucierając z masłem. Jajka zmiksuj z cukrem na puch, delikatnie połącz z przesianą mąką i ostudzoną masą czekoladową. Blachę do muffinek wyłóż papilotkami. Napełnij je do połowy ciastem, do każdej włóż fragmenty pokruszonego wcześniej batonika Daim i dopełnij ciastem do 3/4 wysokości papilotek. Piecz 15 min w piekarniku rozgrzanym wcześniej do temp. 220°C. Przygotuj mus: pokruszony batonik Daim stop w kąpieli wodnej. Oba serki utrzyj dokładnie ze sobą, a następnie zmiksuje z ostudzoną masą karmelowo-czekoladową z batonika Daim. Mus przełóż do szprycy z gwiaździstą końcówką i wyciśnij na ostudzone muffiny.

 

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
katarzyna_fly