Zupa ziemniaczana z baraniną
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
mięso z kością – 30 dag
włoszczyzna – 1 pęczek
ziemniaki – 50 dag
woda – 6 szklanek
masło – 2 łyżki
mąka – 1 łyżka
czosnek – 1-2 ząbki
sól i pieprz
posiekana natka pietruszki – łyżka
Przygotowanie:
Z mięsa i opłukanych kości ugotować wywar. Gdy mięso jest miękkie, posolić, dodać oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę, ugotować. Ziemniaki opłukać, obrać, pokroić w kostkę, włożyć do przecedzonego wywaru, ugotować. Zupę podprawić jasnozłotą zasmażką, dodać mięso pokrojone w kostkę. Przyprawić czosnkiem, wsypać zieloną, siekaną pietruszkę.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz