Ser, boczek i makaron!

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Międzybrodzki Makaron kolanka - 250 gSer żółty starty - 1  szklankaBoczek - 5 plastrówMleko - 2 szklankiMasło - 1  łyżkaNatka pietruszki - 1 pęczekSól, pieprz, gałka muszkatołowa - 1 szczypta

Przygotowanie: 

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu, a następnie odcedzamy i hartujemy zimną wodą.

Do małego garnka wlewamy mleko, dodajemy masło, sól i gałkę muszkatołową. Całość gotujemy, aż zrobi się sos.

Dodajemy starty ser i mieszamy. Zdejmujemy garnek z gazu i czekamy około 5 minut.

Na rozgrzanej patelni smażymy boczek.

W dużej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki (makaron, sos i boczek).

Na koniec posypujemy wszystko natką pietruszki lub szczypiorkiem.

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera