Jajka faszerowane pieczarkami

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

jaka – 8 szt.
pieczarki - 40 dag
cebula - 1 szt.
szczypiorek - 1 pęczek
sól, pieprz
masło - 1-2 łyżki
majonez

Przygotowanie: 

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, zdjąć skorupkę, przekroić na pół, wyjąć żółtka.
Pieczarki i cebulę obrać, umyć drobniutko posiekać, udusić na maśle, (sos musi całkowicie odparować) dodać sól i pieprz, poczekać aż wystygną. Pieczarki i cebulę można lekko zmiksować. Wymieszać żółtka z masą pieczarkowo cebulową, dodać posiekany szczypiorek i ewentualnie dosolić do smaku. Masą napełniać połówki białek. Każdą posmarować majonezem.

pysznie.pl