Kontakt E-mail Logowanie
szukaj   w tytule
  w składnikach

± ć ę ł ń ó ż Ľ  

Sosy

kuchnia polska

Sos żurawinowy

Składniki:

m±ka - 2 łyżki
masło - 2 łyżki
bulion - 1 szklanka
konfitura z żurawin - 5 łyżek
sól

 
 
 
 Przygotowanie:

Masło rozpu¶cić, dodać m±kę, zrobić zasmażkę. Powoli wlać bulion, zagotować cały czas mieszaj±c. Dodać konfiturę, przyprawić do smaku sol±. Staranie wymieszać. Podawać do pieczeni na ciepło lub zimno.


autor: pysznie.pl
Powrót do poprzedniej strony Dodaj komentarz Dodaj do ulubionych Wersja do wydruku
 
Do tego przepisu jeszcze nie ma komentarzy
 
PRZEPISY (1247)
Ciasta i torty (109)
Desery (60)
Dodatki do ciast (6)
Dodatki do zup i mięs (23)
Drób (25)
Grzyby (11)
Inne (34)
Mięsa (135)
Mięsa z warzywami (30)
Napoje bezalkoholowe (26)
Napoje z alkoholem (44)
Pizza (4)
Potrawy z grilla (27)
Potrawy z jaj i m±ki (92)
Przek±ski (86)
Przetwory (32)
Ryby i owoce morza (74)
Sałatki (102)
Sosy (76)
Surówki (32)
Warzywa (50)
Zapiekanki (28)
Zupy (141)

Przepisy kulinarne
od A do Z

 




User: Anonymous Copyright © 2005
Reklama: Niezawodne projektory multimedialne