Kontakt E-mail Logowanie
szukaj   w tytule
  w składnikach

± ć ę ł ń ó ż Ľ  

Sosy

kuchnia polska

Sos żurawinowy

Składniki:

m±ka - 2 łyżki
masło - 2 łyżki
bulion - 1 szklanka
konfitura z żurawin - 5 łyżek
sól

 
 
 
 Przygotowanie:

Masło rozpu¶cić, dodać m±kę, zrobić zasmażkę. Powoli wlać bulion, zagotować cały czas mieszaj±c. Dodać konfiturę, przyprawić do smaku sol±. Staranie wymieszać. Podawać do pieczeni na ciepło lub zimno.


autor: pysznie.pl
Powrót do poprzedniej strony Dodaj komentarz Dodaj do ulubionych Wersja do wydruku
 
Do tego przepisu jeszcze nie ma komentarzy
 
PRZEPISY (1284)
Ciasta i torty (112)
Desery (63)
Dodatki do ciast (6)
Dodatki do zup i mięs (23)
Drób (27)
Grzyby (11)
Inne (38)
Mięsa (138)
Mięsa z warzywami (31)
Napoje bezalkoholowe (27)
Napoje z alkoholem (44)
Pizza (5)
Potrawy z grilla (27)
Potrawy z jaj i m±ki (94)
Przek±ski (89)
Przetwory (33)
Ryby i owoce morza (77)
Sałatki (105)
Sosy (76)
Surówki (32)
Warzywa (51)
Zapiekanki (33)
Zupy (142)

Przepisy kulinarne
od A do Z

 




User: Anonymous Copyright © 2005