Kontakt E-mail Logowanie
szukaj   w tytule
  w składnikach

ą ć ę ł ń ó ś ż ź  

Sosy

kuchnia polska

Sos żurawinowy

Składniki:

mąka - 2 łyżki
masło - 2 łyżki
bulion - 1 szklanka
konfitura z żurawin - 5 łyżek
sól

 
 
 
 Przygotowanie:

Masło rozpuścić, dodać mąkę, zrobić zasmażkę. Powoli wlać bulion, zagotować cały czas mieszając. Dodać konfiturę, przyprawić do smaku solą. Staranie wymieszać. Podawać do pieczeni na ciepło lub zimno.


autor: pysznie.pl
Powrót do poprzedniej strony Dodaj komentarz Dodaj do ulubionych Wersja do wydruku
 
Do tego przepisu jeszcze nie ma komentarzy
 
PRZEPISY (1260)
Ciasta i torty (110)
Desery (61)
Dodatki do ciast (6)
Dodatki do zup i mięs (23)
Drób (26)
Grzyby (11)
Inne (35)
Mięsa (135)
Mięsa z warzywami (30)
Napoje bezalkoholowe (26)
Napoje z alkoholem (44)
Pizza (4)
Potrawy z grilla (27)
Potrawy z jaj i mąki (93)
Przekąski (88)
Przetwory (33)
Ryby i owoce morza (75)
Sałatki (102)
Sosy (76)
Surówki (32)
Warzywa (50)
Zapiekanki (32)
Zupy (141)

Przepisy kulinarne
od A do Z

 




User: Anonymous Copyright © 2005