Pyszna pomidorówka z serkiem topionym
11/12/2012 - 11:45
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
wywar mięsno-warzywny - 1.5 litrakoncentrat pomidorowy - 1 słoiczekkrojone pomidory (opcjonalnie) - 1 puszkakremowy serek topiony MSM Mońki - 2x 100 gramnatka pietruszki - 1 pieprz i sólmakaron muszelki lub ryż
Przygotowanie:
Jak to zrobić?
Gwarancją dobrej zupy jest wywar. Możemy go przyrządzić na bazie mięsa i warzyw – marchewka, pietruszka, seler i por. Warzywa kroimy i wraz z mięsem gotujemy aż powstanie bulion. Następnie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat, a na koniec serek topiony. Kiedy się rozpuści, dokładamy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku. Smacznego!
Dobra rada: Chcesz, by zupa była jeszcze pyszniejsza? Wystarczy, że zmiksujesz ją na krem i podasz z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz