Pyszna pomidorówka z serkiem topionym

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

wywar mięsno-warzywny - 1.5 litrakoncentrat pomidorowy - 1 słoiczekkrojone pomidory (opcjonalnie) - 1 puszkakremowy serek topiony MSM Mońki - 2x 100 gramnatka pietruszki - 1 pieprz i sólmakaron muszelki lub ryż

Przygotowanie: 

Jak to zrobić?

Gwarancją dobrej zupy jest wywar. Możemy go przyrządzić na bazie mięsa i warzyw – marchewka, pietruszka, seler i por. Warzywa kroimy i wraz z mięsem gotujemy aż powstanie bulion. Następnie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat, a na koniec serek topiony. Kiedy się rozpuści, dokładamy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku. Smacznego!

 

Dobra rada: Chcesz, by zupa była jeszcze pyszniejsza? Wystarczy, że zmiksujesz ją na krem i podasz z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera