Domowy rosół z krajanką
kura rosołowa (ok. 1,5 kg) - 1 szt.wołowina rosołowa - 0,5 kgwoda - 4 lmarchew - 300 gpietruszka - 200 gseler - 150 gmały por - 1 szt.cebula - 1 szt.mały pęczek koperkusól, sos sojowy jasny do smakuMakaron Międzybrodzki Krajanka - 1 opakowanienatka pietruszki
Do garnka z wodą wkładamy przygotowaną kurę, wołowinę oraz obrane warzywa. Należy wszystko posolić i gotować na wolnym ogniu około 1,5 godziny. Aby uzyskać lepszy aromat i intensywniejszą barwę, ok. 15 minut przed końcem gotowania warto dodać do rosołu zwinięty sznurkiem koperek oraz podsmażoną na złoto cebulę. Rosół doprawiamy sosem sojowym. W tym samym czasie gotujemy Makaron Międzybrodzki typu krajanka według zaleceń na jego opakowaniu. Gotową zupę podajemy z makaronem oraz pokrojoną natką pietruszki.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz