Chłodnik ogórkowy z krewetkami
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
ogórek sałatkowy – 1 duży (ok. 50 dag)
krewetki z puszki lub marynowany łosoś - 10 dag
czosnek - 2 ząbki
kefir lub jogurt – 1 szklanka
czerwona papryka – 1/2 szt.
zielona papryka – 1/2 szt.
żółta papryka – 1/2 szt.
szczypiorek - 1/2 pęczka
posiekany koperek - 1 łyżka
sól, biały pieprz
Przygotowanie:
Ogórek obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Dodać ząbki czosnku, kefir i zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić.
Szczypiorek drobno posiekać.
Paprykę oczyścić z pestek, drobno pokroić. Dodać do jogurtu.
Chłodnik podawać mocno schłodzony z krewetkami lub pokrojonym łososiem, posypać posiekanym koperkiem.
Czas przygotowania:
15 minut- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz