Sałatka z paluszków krabowych
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
paluszki krabowe - 1 opakowanie por - 1 szt. cytryna - 1/2 szt. oliwa z oliwek – 1 łyżka lub olej słonecznikowy sól, biały pieprz cukier - szczypta świeży koperek - 1/2 pęczka
Przygotowanie:
Por dokładnie umyć, białą część pokroić w drobną słomkę. Paluszki krabowe pokroić wzdłuż. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, dodać do smaku sól, cukier i biały pieprz, wymieszać. Pora i paluszki krabowe polać sosem. Koperek dokładnie umyć, ozdobić sałatkę gałązkami koperku, wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz