Sałatka z makaronem i Paryżankami

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Parówki Paryżanki klasyczne - 1 opakowaniepuszka zielonego groszkuczerwona paprykapaczka makaronu (kokardki)łyżeczka oliwy z oliwekłyżka octu winnegołyżeczka musztardy3 łyżki majonezu1,5 łyżki posiekanej pietruszki lub bazysól i pieprz do smaku

Przygotowanie: 

Sposób przygotowania:Makaron ugotować al dente, odcedzić i wymieszać z oliwą. Parówki obrać, groszek odsączyć z zalewy, paprykę oczyścić i umyć. Następnie pokroić Paryżanki na centymetrowe plastry, a paprykę posiekać w cienkie paseczki. Ocet połączyć z musztardą, dodać majonez i dobrze wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Makaron połączyć z parówkami, groszkiem i papryką. Przełożyć całość do salaterki. Sałatkę polać sosem i dokładnie wymieszać. Dla ozdoby posypać zieloną pietruszką, można ją zastąpić świeżą bazylią.Smacznego!

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera