Sałatka z jarmużu z sosem musztardowo-

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- 6-7 liści jarmużu - ¼ żółtego melona- 100 g czerwonych winogron- 100 g sera żółtego typu Radamer - 100 g pestek dyni- pieprz grubo zmielony do smaku

Przygotowanie: 

Liście jarmużu dokładnie umyć, wyciąć i odrzucić twarde części, a resztę poszarpać. Melona obrać, pokroić w cząstki. Winogrona przeciąć na pół, a ser pokroić w kostkę. Dodać uprażone na suchej patelni pestki dyni, przygotowany wcześniej sos musztardowo-miodowy i wymieszać. Gotową sałatkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera