Brokułowa sałatka z ziołami włoskimi

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

brokuł 1 szt.
jajka gotowane 2 szt.
pomidory 2 szt.
kukurydza konserwowa 1 łyżka
zioła włoskie Kotányi do smaku
pieprz grubo zmielony Kotányi do smaku
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
słonecznik łuskany 1 łyżka

Przygotowanie: 

Brokuł podzielić na różyczki, nalać wrzątkiem na dwie minuty i odcedzić. Wystudzonego wyłożyć na talerz, na wierzch położyć jajka i pomidory pokrojone w cząstki i kukurydzę. Oprószyć do smaku świeżo zmielonymi ziołami włoskimi Kotányi i pieprzem Kotányi grubo zmielonym. Wymieszać majonez z jogurtem i całość polać. Słonecznik uprażyć na suchej patelni na złoty kolor i posypać nim sałatkę. Smacznego!

Czas przygotowania: 
10 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera