Filet z sandacza w sosie musztardowo-miodowym

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- filet z sandacza  4 porcje po ok. 150g
- sól, pieprz  do smaku
- olej  2 łyżki
- wino białe półwytrawne 100ml
 
Sos – składniki:
 
- musztarda sarepska Tarsmak 2 łyżki
- musztarda francuska  2 łyżki
- miód wielokwiatowy  2 łyżki
- śmietanka słodka 18% 150 ml
 

Przygotowanie: 

Rybę doprawić do smaku solą i pieprzem  i usmażyć  na oleju na złoty kolor z obu stron. Podlać winem i poddusić  pod  przykryciem na wolnym ogniu ok. 5-6 minut.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i podgrzać często mieszając.
Gotową rybę wyłożyć na talerze i polać gorącym sosem.
 
Smacznego!
Autorem przepisu jest Robert Muzyczka – Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
 

Panna Sfera