Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym
13/05/2014 - 12:16
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
dzwonka łososia - 4 sztukisok z cytryny - 1 sztukasól - 1 szczyptapieprz - 1 szczyptaolej - 5 łyżeksos czosnkowy Tarsmak - 1 sztuka
Przygotowanie:
Łososia doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wysmarować olejem folię aluminiową i zawinąć w nią każde dzwonko. Tak przygotowanego łososia piec na ruszcie na średnim ogniu ok. 6-7 minut z każdej strony.
Podawać z sosem czosnkowym marki Tarsmak.
Smacznego!
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz