Mini hot-dogi z guacamole i salsą pomidorową

kuchnia amerykańska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- awokado bardzo dojrzałe 2 sztuki 
- cebula 1 sztuka 
- czosnek 1 ząbek 
- sok z cytryny 2 łyżki 
- sok z limonki 1 łyżka 
- płatki chilli 1/4 łyżki 
- świeża kolendra 1 mały pęczek 
- sól i pieprz do smaku 
- dojrzałe pomidory 300 g 
- olej rzepakowy 2 łyżki 
- bazylia świeża ok. 20 listków 
- parówki mini 12 sztuk 
- bułki do mini hot-dogów Dan Cake 2 opakowania

Przygotowanie: 

Oba awokada przekroić na pół, wyciągnąć pestki, a następnie miąższ łyżką. ½ cebuli i czosnek obrać, pokroić w plastry. Kolendrę posiekać. Wszystkie składniki zmiksować z awokado, płatkami chilli, sokiem z cytryny i solą. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w cząstki i przesmażyć na oleju przez ok. 10 minut. Następnie zmiksować z pozostałą cebulą, posiekaną bazylią, sokiem z limonki. Doprawić solą i pieprzem. Parówki podgrzać, umieścić w bułkach do mini hot-dogów Dan Cake, wypełnić salsą pomidorową i przygotowanym wcześniej guacamole.

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
5 - 6
Okoliczność: 
Przyjęcie
Redakcja