Kwadraciki z ciasta francuskiego z żółty

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

opakowanie ciasta francuskiego 10 plastrów sera żółtego Gouda MSM Mońki20 plasterków mini salamipomidorki koktajlowe (według uznania)1 czerwona cebulkaorzeszki piniowesól i pieprz do smaku

Przygotowanie: 

Ciasto francuskie kroimy na 10 równych kwadracików, rozgrzewamy piekarnik do 200°C. Na każdym z kawałków kładziemy plasterek żółtego sera i po 2 lub 3 plasterki mini salami. Układamy także przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, pokrojoną w krążki cebulkę. Całość doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy orzeszkami piniowymi. Kwadraciki wstawiamy do piekarnika na około 20 minut i pieczemy aż się zarumienią.

Smacznego!

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera