Lekki pasztet drobiowy z cukinią

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

piersi z kurczaka - 1 filetmałej cukinii - 0.5 sztukimielonej słodkiej papryki - 0.5 łyżeczkisoli czosnkowej - 0.5 łyżeczkipieprzu ziołowego - 0.5 łyżeczkimajeranku - 1 łyżeczkapestek dyni i słonecznika - 2 łyżki

Przygotowanie: 

Pierś z kurczaka umyj i oczyść z błon. Rozdrobnij w maszynce do mielenia mięsa lub robocie kuchennym (funkcja siekanie). Dodaj startą na grubych oczkach cukinię, przyprawy oraz pestki. Bardzo dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, najlepiej ręką. Powstałą masę przełóż do zielonego pojemnika silikonowego Jana Niezbędnego (800 ml). Zamknij pudełko, pozostawiając uchylony kolorowy wentylek. Wstaw do kuchenki mikrofalowej na najwyższą moc na ok. 7 minut.

Tak przyrządzony pasztet można podawać do pieczywa lub obiadu.

 

Uwaga! Czas gotowania w kuchence mikrofalowej zależy od jej modelu, dlatego traktuj podane czasy orientacyjnie.

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
4
niezbednikjanek