Wątróbka drobiowa z grilla
21/05/2014 - 15:36
kuchnia polska
Ocena: 
Brak głosów
Składniki: 
wątróbka drobiowa - 1/2 kg
czosnek - 4 ząbki
olej - 3 łyżki
wytrwane czerwone wino - 100 ml
Sos chrzanowy Tarsmak - 1 sztuka
sól - 1 szczypta
pieprz - 1 szczypta
zioła prowansalskie - 1 sztuka
słodka papryka - 1 szczypta
Przygotowanie: 
Do miski włożyć wątróbkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dolać wino, olej i doprawić do smaku przyprawami. Całość delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na parę godzin. Następnie każdą wątróbkę zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu ok. 8-10 minut. Gotową wątróbkę wyjąć z foli i podawać polaną Sosem chrzanowym marki Tarsmak. Smacznego!
Czas przygotowania: 
długiLiczba porcji: 
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz
 
 
        