Gratin z łososia z sosem czosnkowym

kuchnia...
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

filet z łososia  - 200 gśmietanka słodka 18%  - 150 ml brokuł świeży  - 1 sztuka ser żółty tarkowany  - 150 g sos czosnkowy Tarsmakpieprz, sól do smaku

Przygotowanie: 

 

 

Łososia pokroić w cząstki, brokuł podzielić na różyczki i ułożyć w płytkim naczyniu do zapiekania. Wszystko zalać śmietanką, doprawić solą, pieprzem i posypać tartym żółtym serem. Zapiec w piekarniku, żeby powstała złota skorupka. Podawać polane sosem czosnkowym Tarsmak

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

           

 

 

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera