Letnia Sałatka z kokardkami

kuchnia włoska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • 350 g makaronu kokardki Arrighi
  • 250g pomidorków cherry
  • Oliwa z oliwek Extra Vergine Olitalia
  • czerwona papryka
  • garść świeżej bazylii
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160g
  • 40 g czarnych oliwek Serpis
  • 200g mozzarelli

 

Przygotowanie: 

Wykonanie:
Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź
i zahartuj zimną wodą i ponownie dokładnie odcedź. Pokrój pomidorki w ćwiartki, oliwki w plasterki, mozzarellę w kosteczkę a tuńczyka odcedź i połącz te składniki w dużej misce doprawiając oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wymieszaj z zimnym makaronem. Podawaj jako sałatkę.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
 

Metoda przygotowania: 
gotowanie
Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
4
flypr