sałatka z brokułów i fety

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

brokuły - 450 gczerwona cebula - 1 sztukaser feta - 1 opakowaniepestki słonecznikaoliwa z oliwek lub olej - 1/4 szklankiocet winnysólpieprzcukier

Przygotowanie: 

Brokuły wrzucić do osolonego wrzątku na 3 minuty.

Zostawić do ostygnięcia.

W kubku utrzeć ćwierć szklanki oleju, kilka kropel octu winnego, sól, pieprz, odrobinę cukry i posiekaną w kostkę cebulę.

Na cuchej patelni uprażyć pestki słonecznika na złoty kolor.

Ułożyć w misce brokuły.

Posypać pokrojonym w kostce serem feta.

Polać sosem i posypać słonecznikiem.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
yamimo