Makaronowe wstążki z łososiem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Makaron Międzybrodzki - wstążki - 250 gFilet z łososia - 200 gWoda - 150  mlMał por - 1 Słodka śmietana 18% - 300 mlWino białe półspłodkie - 50  mlOlej  - 2 łyżkisól, pieprzListki świeżej rukoli

Przygotowanie: 

1.       Gotujemy makaron

2.       Łososia doprawiamy solą i pieprzem, następnie podsmażamy, polewamy wodą i dusimy ok. 3-4 minut

3.       Pora czyścimy, a następnie kroimy i podsmażamy. Dodajemy śmietanę, wino i doprawiamy. Całość ciągle mieszając, trzymamy na ogniu do zagotowania.

4.       Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem, a na wierzchu kładziemy cząstki duszonego łososia

5.       Całość dekorujemy listkami świeżej rukoli

 

Przepis został przygotowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Roberta Muzyczkę.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera