Futbolowe tosty

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Chleb tostowy Dan Cake  - 8 kromekpomidorki koktajlowe - kilka sztukzielony ogórek - 1 sztukażółty ser - 150 gramówszynka - 150 gramówsałata lodowa lub pekińska - kilka liścipapryka czerwona - 1  sztukabiałe cebulki koktajlowe - 1 słoiczekczarne oliwki - 1  słoiczekpietruszka - 1 sztuka

Przygotowanie: 

Przygotuj warzywa – umyj pomidorki, paprykę, sałatę, pietruszkę, obierz zielonego ogórka.

Pokrój paprykę i ogórka (w plasterki).

Przypiecz chleb tostowy.

Wykonaj kanapki przekładając kromki chleba tostowego żółtym serem, szynką i warzywami.

Pokrój kanapki na 4 trójkąty.

Na każdej kanapeczce połóż pomidora (dla ułatwienia możesz użyć wykałaczki).

Ułóż kanapeczki na „murawie” zrobionej z pietruszki lub sałaty.

Na środku, najlepiej w okrągłym naczyniu połóż biało-czarne cebulki koktajlowe.

Smacznego!

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera