Schab prawie błyskawiczny

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

schab - 1,5 kgwoda - 2 litrygruba morska sól - 1/3 szklankicukier - 1 łyżkapierpz ziołowy - 1/2 łyżeczkipieprz naturalny - 1/2 łyżeczkiziele angielskie - 3 ziarenkalistek laurowy - 1 sztczosnek - 7 ząbków rozgniecionycholiwa - 2 łyżki

Przygotowanie: 

Do garnka wlać wodę i dodać wszystkie składniki prócz schabu.Zagotować,odstawić do ostygnięcia.Schab oczyścić z tłuszczu i białych błon,włożyć do zimnej zalewy zagotować.Zmniejszyć płomień i gotować na małym ogniu 6 minut.Zostawić schab w zalewie na 12 godzin.Po tym czasie zagotować ponownie na 6 minut. Pozostawić mięso w zalewie do całkowitego wystygnięcia,po czym wyjąć schab,osuszyć go i schłodzić.Pokroić w plasterki i podawać jako wędlinę.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
motylek