Panierowane podudzia z kurczaka z sosem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

podudzia z kurczaka  - 4 szt. sólpieprzpapryka słodkamąka  - 2 łyżki jajko - 2 szt. bułka tartapłatki kukurydzianeolejsos piri-piri \"Tarsmak\"

Przygotowanie: 

Podudzia doprawić solą, pieprzem, papryką i odstawić do lodówki na parę godzin. Opanierować w mące, jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z płatkami w równych proporcjach. Tak przygotowane usmażyć w rozgrzanym, głębokim oleju na złoty kolor. Smażenie nie powinno być zbyt szybkie (ok. 15 minut), aby mięso zdążyło dojść przy kości. Podawać z sosem piri-piri "Tarsmak"

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera