Kiełbasa z salsą paprykową

kuchnia meksykańska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Kiełbasa ostrołęcka” ZM Pekpol  -  opakowaniesalsa paprykowa3 świeże papryki w różnych kolorach2 średnie cebule3 ząbki czosnku2-3 ogórki konserwowe2 łyżki cebulki marynowanej100 ml wody100 ml keczupu pikantnego2 łyżki olejupłatki chilli, sól, cukier

Przygotowanie: 

Wykonanie: Na patelni podsmażyć kiełbasę aż się zarumieni. Następnie paprykę i cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać czosnek pokrojony w plasterki, ogórki konserwowe pokrojone w cząstki i marynowaną cebulkę. Całość podlać wodą i chwilę poddusić. Dodać keczup, płatki chilli, sól i cukier do smaku. Salsę doprowadzić do wrzenia, a następnie ostudzić. Podawać razem z podsmażoną kiełbasą.

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera