Risotto wegetariańskie z jarmużem i so

kuchnia włoska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- 100 g ryżu- 3 łyżki oleju - 4 ząbki czosnku- 1 mała marchewka- 2-3 liście jarmużu- 1 garść orzechów włoskich łuskanych- 4 łyżki sosu serowego marki Tarsmak - sól, pieprz do smaku

Przygotowanie: 

Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie i odcedzić. Marchewkę obrać, pokroić w cienkie paseczki, czosnek w plasterki i krótką chwilę podsmażyć na oleju. Dodać ugotowany ryż, grubo posiekane orzechy, pieprz do smaku, wymieszać i podsmażyć. Pod koniec dodać posiekany jarmuż i sos serowy Tarsmak.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera