Zupa pomidorowa z gwiazdką

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

wywar kostno-jarzynowy  - 2 lpomidory z puszki krojone  - 400 gkoncentrat pomidorowy  - 2 łyżkimakaron krajanka  - 1 paczkasól, pieprz do smakukwaśna śmietana 18%  - 150 mlnatka pietruszki

Przygotowanie: 

Na wolnym ogniu gotujemy wywar z kości i warzyw pokrojonych w kostkę (marchew, pietruszka, seler). Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz. Śmietanę należy zahartować gorącą zupą (do śmietany dodać parę łyżek gorącej zupy i wymieszać), następnie całość połączyć ze sobą. Następnie gotujemy makaron, hartujemy go zimną wodą i dokładnie odcedzamy. Na talerzu łączymy makaron z zupą i posypujemy siekaną natką pietruszki.

 

Smacznego!

 

 

 

Przepis został przygotowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Roberta Muzyczki.

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera