Zupa parówkowa

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Parówki - 50 dagCebule - 2 sztukiWarzywny bulion z kostki - 4 szklankiOlej - 2 łyżkiMielona paprykaSuszony majeranekSólPieprzKoncentrat pomidorowy - 1-2 łyżkiKeczyp łagodny - 3 łyżki

Przygotowanie: 

1) Cebule drobno siekamy. Parówki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim cebule. Dodajemy pokrojone parówki, mieszamy, chwilę dusimy na małym ogniu.

 

2) Do gotującego się bulionu dodajemy podsmażone parówki z cebulą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem, mieszamy i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy do zupy koncentrat pomidorowy i keczup. Mieszamy i zagotowujemy.

 

3) Zupę rozlewamy do talerzy i podajemy z pieczywem

 

Smacznego!!!

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
xxxkris