Tostowe wariacje – kanapka z serem żółtym i karmelizowanymi jabłkami

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • 4 kromki pieczywa tostowego pełnoziarnistego                        
  • 1 jabłko (najlepiej twarde)
  • 4 łyżki cukru
  • 2 plasterki sera żółtego Aldamer MSM Mońki
Przygotowanie: 

Jabłka obrać i pokroić w centymetrową kostkę. Na patelnię wsypać cukier i podgrzać na średnim ogniu do momentu, aż zupełnie się rozpuści.
Pokrojone jabłka dodać do karmelu i wymieszać. Prażyć przez ok. 10 minut, aż karmel dokładnie obklei jabłka.
Tak przygotowane wyłożyć na kromkę pieczywa tostowego, przykryć plastrem sera i kolejną kromką. Zapiec w tosterze do momentu roztopienia się sera i uzyskania oczekiwanej chrupkości pieczywa.
Smacznego!

Metoda przygotowania: 
pieczenie
Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera1