Bigos jarzynowy na tymianku

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

tymianek - 1 łyżeczka suszony,lub 3 łyżeczki świeżypieczarki - 0.25 kggroszek konserwowy - 1 puszkapapryka - 1 szt pokrojona w paskimarchewka - 3  szt pokrojona w słupkikapusta kiszona  - 0,75 kgkapusta biała  - 0,5 główkisól,pieprz,papryka słodka,chilli odrobinoliwa - 1 łyżka

Przygotowanie: 

Na dno większego garnka wlać oliwę wsypać marchewkę,chwilę podsmażyć,dodać pieczarki,jak się lekko podsmażą wlać wodę 3/4 szklanki i wsypać resztę pokrojonych warzyw.Gotować na wolnym ogniu,często mieszając. Jakby odparowało,podlać odrobiną wody.Gdy warzywa zmiękną/ale mają być al dente/ dodać odcedzony groszek konserwowy.Przyprawić,pogotować kilka minut.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
motylek