Zupa owocowa z gwiazdkami

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

ulubione owoce (porzeczka, malina) - 1 kgcukier do smakuwoda - 1 lsłodka śmietana - 150 mlMiędzybrodzki Makaron w kształcie gwiazd - 250 gmąka - 1 łyżka

Przygotowanie: 

A. Zagotowujemy w wodzie wcześniej włożone owoce.

B. Całość doprawiamy cukrem do smaku, a następnie dodajemy słodką śmietanę.

C. Gotujemy makaron, odcedzamy, a później hartujemy go w zimnej wodzie.

D. Wszystkie składniki łączymy z zupą owocową. Podajemy według uznania na ciepło bądź na zimno.

 

Smacznego!

 

 

Przepis przygotował: Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka

Polecają: Międzybrodzkie Makarony

Czas przygotowania: 
20 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera