Sałatka warzywna

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

marchewka - 2-3 szt.
seler - 1 mały
pietruszka - 1 szt.
cebula - 1 mała
jajka - 3 szt.
ziemniak - 1 szt.
kiszone ogórki - 3-4 szt.
groszek konserwowy - 1 szklanka
jabłka - 1-2 szt.
majonez
sól, pieprz
musztarda

Przygotowanie: 

Warzywa (marchewkę, pora, pietruszkę) umyć, obrać i ugotować poczekać, aż przestygną.
Jajka ugotować na twardo, włożyć do zimnej wody, wystudzić.
Ziemniaki ugotować w mundurkach, lekko przestudzić, obrać ze skórki. Obrać również cebulę, ogórki, jabłka i jajka. Wszystko pokroić w drobną kostkę. Groszek odsączyć na sitku. Wszystko wymieszać, dodać majonez i do smaku sól i pieprz, ewentualnie musztardę.
Do sałatki można wykorzystać warzywa ugotowane w rosole.

pysznie.pl